کلمه لاتین   cicer نام دیگر نخود است و همچنین نام محبوب اسپانیایی آن، Garbanzo لوبیا شناخته شده است.

 لوبیا کلیه، لوبیا سیاه، لوبیا لیمو و بادام زمینی دیگر اعضا خانواده حبوبات هستند.

 این گیاهان دانه‌های خوراکی به نام پالس‌ها را تولید می‌کنند که از نظر ارزش غذایی کیفیت بالایی دارند.

 

 دو نوع اصلی نخود، نوع بزرگ تر با رنگ روشن بزرگتر است که در ایالات متحده مشترک است، و نوع کوچک تر تیره که طرح نامنظم دارند و اغلب در هند و خاورمیانه مورد استفاده قرار می‌گیرند.

نخود در براشت‌های اولیه در ترکیه در حدود 3500 سال پیش از میلاد و در فرانسه 6790 سال پیش از میلاد ظاهر شده است.

 

هند بیشترین میزان نخود را در سراسر جهان تولید می‌‌کند.

نخود منبع عالی کربوهیدرات، پروتئین، فیبر، ویتامین‌های گروه B و برخی مواد معدنی، است.سرشار از                         

پروتئین

ویتامین B

فیبر (هم نامحلول و هم محلول)

اهن

فسفر

اسیدهای چرب اشباع نشده و اشباع نشده از جمله اسیدهای لینولئیک و اولئیک

 

نخود و سلامتی

نخود و تمام حبوبات زمانی که در یک رژیم غذایی قرار بگیرند می‌توانند از ابتلا به بیماری‌های مزمن مختلف جلوگیری کنند.

دیابت:: باعث جلوگیری از افزایش ناگهانی قند خون وبه جذب انسولین کمک می‌کند ، که می‌تواند کنترل کلی قند خون را در افراد مبتلا به دیابت نوع 2 بهبود بخشد.

 

روده فلور: نخود در کاهش التهاب در دیواره سلولی روده بزرگ، ترویج منظم در روده و احتمالاً با پیشگیری از آپوپتوز سلول (مرگ) در جلوگیری از سرطان کولورکتال نقش دارد.

 

بیماری قلبی: نخود می‌تواند به کاهش سطح کلسترول خون کمک کند.

 فیبر و چربی‌های اشباع نشده در نخود نیز ممکن است به طور مطلوب بر سطح چربی خون تأثیر بگذارد.

 

چاقی: غذاهای پر فیبر با تأخیر در هضم غذا و اضافه کردن فله به وعده‌های غذایی، می‌توانند به احساس سیری کمک کنند. اثر سیر کننده فیبر و پروتئین زیاد نخود ممکن است به مدیریت وزن کمک کند.

 

نحوه پخت نخود:

خشک شده: نخود ها را به درستی پاک کنید تا سنگ‌های کوچک یا زباله‌ها را چک کرده و از بین ببرید‌، سپس در یک صاف کننده قرار دهید و خوب بشویید.

برای سرعت بخشیدن به زمان پخت و پز، نخود خشک را می‌توان از قبل در آب خیس کرد.

 برخی از افرادی که بعد از خوردن حبوبات احساس نفخ می‌کنند ممکن است دریابند که نخود از پیش آماده شده بهتر هضم می‌شود، زیرا این باعث می‌شود مقدار الیگوساکاریدها که مسئول عوارض جانبی ناراحت کننده هستند، کاهش یابد.

 

طبخ: برای 1 فنجان نخود خشک ، 3 فنجان آب در قابلمه بریزید و به جوش بیاورید.

 هنگام جوشاندن، حرارت را به میزان متوسط ??کم کرده و به مدت 60-90 دقیقه یا تا زمانی که نخود به پخت دلخواه شما برسد، بجوشانید.

 اگر حبوبات در مدت زمان گفته شده به پخت عالی نرسیدند و آب آنها رو به اتمام بود، می‌توانید مقداری آب به قابلمه اضافه کنید تا بهتر پخته شوند. استفاده از نخود از پیش آماده شده، زمان طبخ آن را 25? کاهش می‌دهد.

 

کنسرو شده: نخود هادر یک صاف کننده قرار دهید و خوب آبکشی کنید. با این کار حدود 40 درصد سدیم از بین می‌رود، یا می‌توانید بسته بندی‌های کنسرو شده با سدیم کم یا بدون نمک را خریداری کنید.

روش‌های مختلفی برای ترکیب نخود پخته شده وجود دارد .شما می‌توانید نخود را به سالادها، سوپ‌ها و خورش‌ها اضافه کنید.

از یک مخلوط کن مواد غذایی برای خرد کردن استفاده کرده و به برگرهای سبزیجات یا کباب‌های گوشتی اضافه کنید همچنین میتوانید از نخود به جای آرد در پخت و پز استفاده کنید.

 

نکات دیگر:

نخود فرنگی و زمینی قرن‌ها به عنوان یک جایگزین بدون کافئین برای قهوه مورد استفاده قرار می‌گرفت.

مایع نخود را از لوبیای کنسرو یا پختن لوبیا بیرون نریزید! به آن aquafaba گفته می‌شود، مایع غلیظ حاوی ترکیبی از نشاسته و مقدار کمی از پروتئین، با خاصیت امولسیون، اتصال و ضخیم شدن است.

همچنین به عنوان جایگزین تخم مرغ بدون بو و بی بو در دستور العمل‌ها‌عمل می‌کنند.

منبع:nutrition news and tips from Harvard experts

 

ترجمه و ویراستاری توسط  مدیریت تبلیغات دیجیتال شرکت سالم پویان سلوی

مهندس شادان خزائی

صادرات زعفران – خرید زعفران – فروش زعفران- خرید و فروش زعفران – زعفران نگین – زعفران سرگل – زعفران پوشال – زعفران دسته – زعفران قائنات – سالم پویان سلوی –پک های بسته بندی زعفران


مشخصات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها